After Eden featuring Yoga Girl

Releasedatum 13 september 2019

Vi är så stolta över vårt samarbete med artisten After Eden där Yoga Girl medverkar i videon och 10% av all royalty går till Yoga Girl® Foundation.
Läs mer eller lyssna till låten på Spotify här

 

3.1

Miljoner följare

Våra största kraft är vårt stora följande på sociala media, och därigenom vår möjlighet att påverka. Tillsammans med varumärket Yoga Girl® har vi fler än 3 miljoner följare på Instagram och Facebook.

Följ oss på Instagram @yogagirlfoundation och dela gärna med dina vänner!

 
 

450K

SEK donerat

Vad som började som en dröm om att göra skillnad, har blivit verklighet och vi har redan tagit emot 450,000 SEK i donationer.

 

2

Projekt

Fokus är viktigt, speciellt när det handlar om utsatta barn och kvinnor som behöver vår hjälp. Vi har ett projekt på Aruba och ett projekt i Sverige och bägge fokuserar på barn utsatta för våld och övergrepp.

 

Våra projekt

All läkning börjar med oss själva. Vi vet att för att kunna göra skillnad för andra behöver vi först förändra oss själva så vi mår bra. Våra projekt skapas med detta i åtanke, från små lokala projekt med förändring för individer, till större projekt med global impact. Vi litar på den påverkan och inverkan vi alla har på varandra.

 

BARNAHUS ARUBA

Ett hus för barn utsatta för brott
För två år sedan misshandlades två små barn, 3 och 5 år gamla, till döds av sina tonårsföräldrar. I slutet av april i år kom tre barn, 2, 3 och 6 år gamla in till sjukhuset Aruba, samtliga våldtagna av sina pappor eller farföräldrar.

Aruba är ett litet land i Västindien där Rachel (Yoga Girl) lever med sin familj. Upp till 50% av alla barn och kvinnor i Västindien är utsatta för misshandel och sexuella övergrepp. Aruba saknar idag möjligheter och rutiner för att ta hand om dessa kvinnor och barn och befinner sig i kris.

Ett Barnahus är är ett ställe där polis, sjukvård, socialtjänst, åklagare och barnpsykologer samverkar under samma tak, allt utifrån barnets bästa.

Tillsammans med Aruba’s främsta välgörenhetsinstutition CEDE och med alla inblandande myndigheter och organisationer med oss, startar vi nu Västindiens första Barnahus.
Learn more

Traumabehandling på ericastiftelsen

Traumabehandling för små barn 0-6 år
Den inverkan som svåra trauman har på små barn är extremt stor och konsekvenserna förödande. Den svenska sjukvården har inte möjlighet att erbjuda traumabehandling för små barn. Bristen på kompetens är stor och de flesta metoder fokuserar på äldre barn som redan har utvecklat symtom. Tyvärr växer behovet av stöd för små barn och antalet fall ökar.

Ericastiftelsen i Stockholm är en mer än 90-årig institution som specialiserat sig på trauma hos små barn och att hjälpa dem att läka och bearbeta dem. Stockholms läns landsting dragit in deras stöd för behandling och vi vill hjälpa dem att fortsätta sitt fantastiska arbete.

Hjälp oss att så fler små barn får möjlighet att läka och slipper utveckla symtom och diagnoser på grund av de svåra konsekvenser som våld och övergrepp medför.
Läs mer

YogaGirl_illustration_1_bkgr.jpg

Tankar

Genom att förändra oss själva, kan vi förändra världen. Att finnas till för och hjälpa andra är ett stort steg på vägen.

Med kärlek / Rachel & Shama

 

 
joshua-clay-27368-unsplash.jpg

Våra sponsorer

En stor del av de pengar vi samlar in kommer från företag och sponsorer som delar vår vision. För oss är samarbeten början på en lång vänskap och att bli vår sponsor innebär att du blir en del av vår växande familj.

Läs mer

 
 

Sätt att hjälpa

Du kan hjälpa till på flera olika sätt, genom att ge en gåva, följa och dela på sociala media, eller genom att bli vår ambassadör!

 

Skänk en gåva

Din gåva är så viktigt för oss, då alla projekt behöver mer än kärlek för att genomföras. Alla bidrag är välkomna och varenda krona räknas, och vi är enormt tacksamma för ditt stöd.

Bli vår ambassadör

Vi behöver din hjälp att båda sprida information och och att samla in pengar, så vi kan nå våra mål.
Du blir vår ambassadör genom att
1. Skänk en gåva, stor eller liten
2. Skicka oss ett mail med ämne “Ambassadör” till
info@yogagirlfoundation.com . Tack snälla!

FÖLJ OSS

Genom vårt följande på sociala media, kan vi sprida information om vår vision och mission till världen, och öka uppmärksamheten för våra projekt. Hjälp oss genom att följa och dela i ditt eget nätverk.

 
Skärmavbild 2019-03-21 kl. 14.41.06.png

Våra vänner

Vi bygger en stor del av vårt insamlingsarbete på vårt nätverk av företag och vänner som delar vår vision. Det finns många olika sätt vi kan samarbeta på och vi har alltid våra ändamål i fokus och den nytta vi tillsammans kan åstadkomma. För oss är vänskap grunden i varje samarbete och en förutsättning för att vi ska lyckas.

Vill du bli en av våra sponsorer? Läs mer

 

 

Vårt team

 

Yoga Girl Foundation stiftades i September 2018 och påbörjade sin verksamhet i februari 2019. Redan nu har vi ett fantastiskt team med stor kompetens inom ett flertal områden. Om du är intresserad av att arbeta hos oss eller vara volontär, är du välkommen att ta kontakt här!

 
Yoga_Girl_001931_edit.jpg

Rachel Brathen
grundare

Rachel är stiftelsens hjärta och röst utåt och har sitt hem på Aruba i Västindien. Som grundare av Yoga Girl®, bästsäljande författare, föreläsare och yogapersonlighet inspirerar hon miljoner människor runt om i världen. Genom Yoga Girl® och Sgt Peppers Friends, har Rachel dedikerat merparten av sitt liv till att hjälpa andra att växa. Rachel har sedan barnsben räddat djur och tagit hand om barn och Yoga Girl® Foundation är en dröm som nu blivit verklighet.

Shama_3.jpg

SHAMA PERSSON
Founder and COB

Shama är stiftelsens ryggrad och medgrundare tillsammans med sin dotter Rachel. Shama är certifierad fundraiser med ett förflutet som entreprenör och uppfinnare av barnprodukter. Som ensamstående mamma till fyra barn, brinner hon för att stötta kvinnor och barn som har det svårt. Hon har sin bas i Stockholm men reser frekvent till Aruba.

Hennes fokus i stiftelsen är att bygga relationer och att samla in medel till stiftelsens ändamål.

Luz.jpg

LUZMAR IZEBELLE
PROJECT MANAGER

Luz är utbildad socionom och specialiserad i internationellt socialt arbete och verksamhetsutveckling. Hon är även utbildad inom kost och hälsa, marknadsföring och coaching och har arbetat många år som yogalärare, Luz arbetar med budgetering, projektledning och genomförande av projekt hos oss. Luz är född i Holland men nyligen bosatt på Aruba där hon renoverar som mormors hus. Utanför kontoret hittar ni henne i yogastudion, antingen som lärare eller elev.

Courtney.jpg

COURTNEY BETTS
EXECUTIVE ASSISTANT

Courtney Betts is the Executive Assistant on the Yoga Girl team and a strategist for Yoga Girl Foundation. Originally, from Toronto, Canada, Courtney has an MSc in health science with a focus on social determinants of health in youth and a background in program evaluation. On the side from her role with Yoga Girl and Yoga Girl Foundation, Courtney teaches SUP yoga, creates art, and has a strong love for cats and math.

Angela.jpg

ANGELA RYDEN
board member

Angela is a member of the board, but also the COO of Yoga Girl. She has for over two decades held a variety of Sr. roles for mid-sized and global companies such as Microsoft Corporation and others. Her true calling lies in service and humanity where the real measurements are found in the heart. She oversees the global day-to-day operations at Yoga Girl® while balancing motherhood to two amazing children, being a wife, and finding time to roll out her yoga mat.

Michael_2.jpg

MICHAEL Niklasson
board member

Michael is our in-house compliance and legal adviser. He lives and works as an attorney in Sweden. He has a passion for justice and equality and works with many partners to add love and soft values into law. He’s new to yoga and is happy to be a part of the global community of Yoga Girl® and the Yoga Girl® Foundation.

Robert.jpg

Robert ikenberg
IT support

Robert Ikenberg is the IT and security consultant for Yoga Girl and Yoga Girl Foundation. Born and raised in Sweden, Robert was interested in computers and programming at a young age. Robert has now been working with IT security at large companies as well as performing IT security audits for Swedish nuclear facilities. Robert is a very friendly person that likes to help others and share his knowledge.

 
Ninni_2.jpg

Ninni nyström
accountant manager

Ninni is an accounting consultant for the Yoga Girl® Foundation with more than twenty years experience in finance. She’s based in Sweden and is passionate in offering her services to causes that make a difference. She knows it is her life purpose to help others - both to heal the world and for her to grow as a human being. When she’s not working, you find her in the yoga studio or together with her two children.

 
YogaGirl_illustration_1_bkgr_b.jpg